Week 2: Dag 8 -14 van de goudsblokjes

Wat is er veel gebeurd de afgelopen week!

De pupjes ontwikkelen zich goed en ook het geboortegewicht is 2-3 maal verdubbeld. Super fijn dus.

Faye doet nog steeds het meeste van de voedingen zelf maar gelukkige hebben we ze meteen laten wennen aan de fles want soms is het te veel voor haar om ze allemaal te voeden en merken we dat de 2e lichting toch nog wat trek heeft. Die flessen we dan met alle liefde bij!

Faye is een zorgzame moeder, ze doet haar uiterste best om alle poepjes en plasjes op te wekken en  ruimen. Ook hierbij helpen we haar soms. 13 pupjes is gewoon veel om allemaal alleen te doen dus doen we het gewoon lekker samen.

De pups zelf hebben ook een flinke ontwikkeling doorlopen de afgelopen week.

Waar ze in het begin van de week bijna niet op hondjes leken, ze deden niks anders dan slapen, eten en zich ontlasten, zijn ze aan het einde van de week flink veranderd. We zien kleine spleetjes bij de ogen en er zijn 2 pupjes die de ogen al daadwerkelijk open hebben.

Daarnaast zijn ze gaan blaffen. Geen diepe donkere Mastiffblaf natuurlijk, maar wel hele kleine kefjes. Nu vind ik het nog vreselijk vertederend ik zou me kunnen voorstellen dat als we een paar weken verder zijn en ik 13 keffers heb ik dat iets minder vind!

Ook proberen sommige pups al te staan. Ze staan dan wel wankel maar ze staan! Geweldig om te zien. Aan het einde van deze week liepen 4 pups als voorzichtig door de werpkist!!

Ik heb de vetbedden oneven gelegd zodat ze ook wat verschillen van ondergrond hebben en ze meer grip hebben. Super leuk om te zien hoe ze over elkaar heen klauteren.

Je kunt gewoon eigenlijk de hele dag voor de werpkist blijven zitten om te kijken naar deze magische wezentjes en er alleen maar enorm veel ontzag voor hebben hoe zij en Faye het doen.

Sinds deze week is Faye ook regelmatig uit de kist omdat we zagen dat de pups onvoldoende plaats hadden. Nu kunnen ze vrij bewegen in de kist. Faye is er wel natuurlijk iedere voeding bij en poetst ze dan allemaal driftig. Ook ligt ze er soms gewoon bij naar ze en naar ons te kijken.

Gedurende de nacht ligt Faye ook nog in de kist.

De tijd dat ze niet in de kist ligt, ligt ze tevreden tegen Ozzie aan te snurken. Ze is nog erg moe en moet nog bijkomen van de bevalling.

We zijn nu overgestapt op ongeveer 6 voedingen per dag wat in theorie inhoudt dat we wat meer slaap zouden kunnen hebben! Dit lukt nog niet echt goed 🙂 maar we houden het goed vol. We pakken af en toe een powernapje en dan kunnen we er weer tegenaan!

Faye is rustig en zeer zorgzaam en de pups zijn ook rustig en tevreden tenzij het etenstijd is! Dan is het een grote schreeuwende krioelende bende pups. De strijd om de tepel begint dan en Faye ligt er dan gelaten bij. Soms kijkt ze eens even op en denkt er het hare van maar over het algemeen laat ze zich het gewoon welgevallen.

We zijn ook begonnen met het knippen van de nageltjes van de pups.We willen niet dat ze Faye beschadigen met de scherpe nageltjes dus we hebben op internet bekeken hoe we dat moeten doen maar zo makkelijk als het op de video was zo makkelijk is het in het echte leven niet dat kan ik wel zeggen!!

Ook hebben we deze week een poging gedaan om van iedere pup een losse foto te maken. De dames waren eerst. In een uurtje hadden we ze allemaal op de kiek gezet ( en we dachten dat dat een hele bevalling was maar toen kwamen de mannen!! Ik heb misschien wel 500 foto’s gemaakt om uiteindelijk 7 goede foto’s te krijgen. Mannetje Wit die had er helemaal geen zin in en was zo bewegelijk dat het gewoon onmogelijk was om van hem een goede foto te maken. Die komt de volgende keer aan de beurt.

De Mannen van Noble Force (exclusief mannetje Wit)

De Vrouwen van Noble Force.

De pupjes maken ook allerlei verschillende geluiden om zo aan te geven hoe ze zich voelen. Op sommige geluiden reageert Faye meteen maar andere geluiden negeert ze gewoon.

Tot en met dag 16 gaan we rustig door met de oefeningen ten behoeve van de neurologische stimulatie en vanaf dat 17 gaan we met een nieuw hoofdstuk beginnen.

De andere hartjes mogen nu ook al iets dichterbij komen, ze mogen nog niet te dichtbij maar ze is al iets minder beschermend. Ozzie heeft per ongeluk aan een pupje gesnuffeld en hij wist niet wat aan hem was! Met enorme grote ogen heeft hij ernaar staan kijken. Hij kon het gewoon niet geloven!! Wat is dit rare wezen!!

Vreemden hebben we nog niet in ons huis toegelaten dat komt in de komende weken. Al met al een mooie magische tweede week waarin weer veel gebeurd is!

Ik zie uit naar de rest van ons avontuur!!