Ava of Noble Force

Stamboomnaam: Ava of Noble Force

Ava of Noble Force

Roepnaam:  Ava

Geboortedatum: 27-1-2019

Ava is bij ons geboren en is een van de 13 puppies van ons A-nest.

Ava haar vader is Thor of Seven Oaks en haar moeder is Sando’s Abby Faye.

Karakter:

Ava is een hele opgewekte griet! Ze is altijd in voor een spelletje en is altijd druk bezig met vanalles en nogwat ( niet altijd datgene waar we willen dat ze mee bezig is 🙂 ) Ava heeft de energie van Faye, is altijd in de weer en houdt ervan hard te rennen samen met Faye en Billie. Ze kan ze nog niet helemaal bijhouden maar dat gaat niet meer lang duren! Ava is heel leergierig en ze wil het liefst voor je werken. Ze is het allerliefst bij ons allemaal en heeft een voorliefde voor Pien ( daar kun je zo lekker in bijten!) en Ozzie ( daar kun je zo lekker tegenaan liggen), maar ook lekker spelen en kattenkwaad uithalen met Amos is een van haar favoriete bezigheden. Bezoek vindt ze geweldig of dat nu mensen of honden zijn! Er is altijd wel iemand die met haar wil spelen of knuffelen. Een heerlijke pup die ons heel veel plezier brengt!

Ik ben enorm benieuwd hoe ze zich de komende tijd verder gaat ontwikkelen.

Gezondheid

Voor Ava hebben we het DNA onderzoek gedaan die we voor al onze pups gedaan hebben toen ze 6 weken waren.

Ava heeft alle verplichte testen doorlopen; Heup Dysplasie (HD) en Elleboog Dysplasie (ED) onderzoeken en daarnaast het oog onderzoek.

Haar resultaten vind je hier

Wat we minimaal testen bij onze honden via DNA onderzoek is:

  • DM (Degeneratieve Myelopathie): DM is een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden, vergelijkbaar met multiple sclerose bij mensen. Honden met Degeneratieve Myelopathie beginnen meestal tekenen van de ziekte te vertonen rond de 7-8 jaar, maar sommige vertonen pas symptomen als ze veel ouder zijn rond 15 jaar oud.
  • PRA ( Progressieve Retina Atrofie) :PRA is een erfelijke ziekte waarbij de staafjes en/of de kegeltjes in het netvlies afsterven of verkeerd gevormd worden. De hond wordt uiteindelijk blind.
  • Cystinuria: Bij honden met Cystinuria is er een defect in het transportsysteem dat het cystine terug moet brengen in de bloedbaan. In het zure milieu van de urine slaat cystine neer in de vorm van kristallen. Deze kristallen groeien in de loop van de tijd verder uit tot nier- en blaasstenen.

Ava haar uitslagen zijn als volgt:

Hyperuricemie: vrij
Cardio Myopathie: vrij
Cystinuria type 3: vrij
dominante PRA: vrij
degeneratieve myelopathie: vrij
CMR 1/2/3: vrij

We houden de ontwikkelingen binnen de beschikbare DNA testen steeds in de gaten en zullen de relevante testen zeker bij onze honden blijven uitvoeren gedurende de rest van hun leven.

Wil je meer informatie over de gezondheid van onze honden neem dan contact met ons op!