Ava of Noble Force

Stamboomnaam: Ava of Noble Force

Roepnaam:  Ava

Ava of Noble ForceGeboortedatum: 27-1-2019

Ava is bij ons geboren en is een van de 13 puppies van ons A-nest.

Ava haar vader is Thor of Seven Oaks en haar moeder is Sando’s Abby Faye.

Karakter:

Ava is een hele opgewekte griet! Ze is altijd in voor een spelletje en is altijd druk bezig met vanalles en nogwat ( niet altijd datgene waar we willen dat ze mee bezig is 🙂 ) . Ava heeft de fysiek van Faye maar het karakter van Ozzie, rustig en weldoordacht doet ze dingen. Soms wil ze even nadenken maar altijd in voor iets leuks of om te knuffelen. Ze is altijd in de weer en houdt ervan hard te rennen samen met Faye en Amos. Ava is heel leergierig en wil graag voor je werken. Trainen vindt ze dan ook geweldig. Ze is het allerliefst bij ons allemaal en heeft een voorliefde voor Pien ( daar kun je zo lekker in bijten!) en Ozzie ( daar kun je zo lekker tegenaan liggen), maar ook lekker spelen en kattenkwaad uithalen met Amos is een van haar favoriete bezigheden. Bezoek vindt ze geweldig of dat nu mensen of honden zijn! Er is altijd wel iemand die met haar wil spelen of knuffelen. Een heerlijke hond die ons heel veel plezier brengt!

Gezondheid

Voor Ava hebben we het DNA onderzoek gedaan die we voor al onze pups gedaan hebben toen ze 6 weken waren.

Ava heeft alle verplichte testen doorlopen; Heup Dysplasie (HD) en Elleboog Dysplasie (ED) onderzoeken en daarnaast het oog onderzoek.

Haar resultaten vind je hier

Wat we minimaal testen bij onze honden via DNA onderzoek is:

  • DM (Degeneratieve Myelopathie): DM is een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden, vergelijkbaar met multiple sclerose bij mensen. Honden met Degeneratieve Myelopathie beginnen meestal tekenen van de ziekte te vertonen rond de 7-8 jaar, maar sommige vertonen pas symptomen als ze veel ouder zijn rond 15 jaar oud.
  • PRA ( Progressieve Retina Atrofie) :PRA is een erfelijke ziekte waarbij de staafjes en/of de kegeltjes in het netvlies afsterven of verkeerd gevormd worden. De hond wordt uiteindelijk blind.
  • Cystinuria: Bij honden met Cystinuria is er een defect in het transportsysteem dat het cystine terug moet brengen in de bloedbaan. In het zure milieu van de urine slaat cystine neer in de vorm van kristallen. Deze kristallen groeien in de loop van de tijd verder uit tot nier- en blaasstenen.

Ava haar uitslagen zijn als volgt:

Hyperuricemie: vrij
Cardio Myopathie: vrij
Cystinuria type 3: vrij
dominante PRA: vrij
degeneratieve myelopathie: vrij
CMR 1/2/3: vrij

We hebben we voor Ava als proef een Embark test gedaan. Haar resultaten kun je hier inzien.  

We hebben Ava in Augustus laten testen op basis van de Genetic Diversity Testing for English Mastiff bij The Veterinary Genetics Laboratory (VGL) initiatief van de Mastiff community en de UC Davis.

Voor meer uitleg over dit onderzoek zie hier het artikel

De specifieke resultaten van Ava ben ik nog aan het uitwerken (wat het nu precies wil zeggen en wat kun je ermee) en die zal ik wanneer ik alles heb uitgezocht ( en geverifieerd heb) ook plaatsen op onze website.

 

We houden de ontwikkelingen binnen de beschikbare DNA testen steeds in de gaten en zullen de relevante testen zeker bij onze honden blijven uitvoeren gedurende de rest van hun leven.

Wil je meer informatie over de gezondheid van onze honden neem dan contact met ons op!