Over ons

Wij zijn Ben en Yra en wonen in Zuid Limburg samen met onze Mastiffs; Ozzie, Faye, Billie, Amos en Ava en onze rode dwerg Teckel Pien.

Na een heel aantal jaren gewerkt en getraind te hebben  met “werk”honden ( Duitse Herders, Dobbermans en Rottweilers) besloten we, toen onze laatste Rottweiler stierf in 2011, niet meer intensief te gaan trainen en zijn we gaan uitkijken naar een ander ras dat minder intensieve werktraining nodig had. In zijn jeugd had Ben meerdere malen contact gehad met een Mastiff en aangezien het zijn beurt was om een hond te kiezen zijn we ons gaan verdiepen in het ras om te zien of deze grote hond bij ons zou passen.

De zoektocht begon vanaf dat punt; we lazen alles wat we konden vinden over de Mastiff, bezochten allerlei shows in binnen en buitenland om zo zoveel mogelijk Mastiffs te kunnen zien. Het is niet een veel voorkomende hond dus je moet je wel wat moeite doen om er eentje tegen te komen. Na de shows zijn we begonnen met Fokkers van dit nobele ras op te zoeken en toen wisten we het zeker! Dit is ons ras!!

In augustus 2013 was het dan eindelijk zover, we konden ons geluk niet op!! Onze eerste Mastiff kwam bij ons wonen!!

Over Ben :

Ben heeft vanaf zijn jeugd gewerkt en getraind met honden. Hij heeft meerdere honden succesvol opgeleid tot politiehond, reddingshond en speurhond. Daarnaast heeft hij naast de trainingen met zijn eigen honden ook in de hoedanigheid als trainer en pakwerker diverse cursussen gegeven.

Vooral de laatste 15 jaar heeft hij zich bezig gehouden met honden die op de een of andere manier gedragsproblemen vertoonden, Door intensieve 1-1 trainingen van de desbetreffende honden EN hun eigenaren heeft hij vrijwel alle problemen kunnen oplossen. Vooral dit aspect is iets wat hem enorm interesseert en waar hij zich constant mee bezig houdt en verder in ontwikkelt.

Zijn passie ligt in alles wat met het wezen van de hond te maken heeft; gedrag, de beweging en natuurlijk de psyche!

Over Yra:

Yra heeft 2 passies met betrekking tot honden en dat is gezondheid en showen. Ten aanzien van gezondheid heeft ze meerdere cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van kruidengeneeskunst en homeopathie. Ze probeert alle gangbare klachten waar mogelijk op natuurlijke wijze op te lossen door middel van voeding en  homeopathische geneeswijze. Daarnaast maakt ze met zelf gekweekte kruiden, zalven en tincturen die ze ook inzet om de honden zo gezond mogelijk te behouden.

Bij het showen is het belangrijkste voor haar dat de honden er plezier in hebben! Het showen wordt niet aangeleerd door conditionering maar ze zorgt ervoor dat het showen een onderdeel van de hond wordt door op zoek te gaan naar hoe de hond leert en daar dan op in te spelen. Het plezier staat namelijk voorop en niet de showresultaten. Door het plezier van de honden in datgene wat ze doen, laten ze zich op hun best zien en volgen de resultaten vanzelf.

Ze heeft meerdere showtrainingen en seminars gevolgd om te leren hoe een hond voorgebracht moet worden en brengt de hond dan ook zelf voor.