Amos of Noble Force

Stamboomnaam: Amos of Noble Force

Roepnaam:  Amos

Geboortedatum: 27-1-2019

Amos is bij ons geboren en is een van de 13 puppies van ons A-nest.

Amos zijn vader is Thor of Seven Oaks en zijn moeder is Sando’s Abby Faye.

Karakter:

Amos is een kopie van zijn vader! Hij is meestal rustig maar kan soms ook keihard rennen en spelen met zijn zus Ava. Amos is de grootste fan van Ozzie, alles wat Ozzie doet is geweldig en moet nagedaan worden. Amos is niet snel onder de indruk en bij het leren moet hij wel het idee hebben dat het nuttig is anders gaat hij wat anders doen. We merken wel dat de methode die we gevolgd hebben bij het opvoeden en ontwikkelen van onze pups echt baat heeft. Als hij het nut inziet van iets dan is hij een hele snelle leerling. Hij heeft zaken super snel onder de knie en is zeer intelligent!  Hij is graag bij de rest van de honden maar gaat er op zijn tijd ook graag in zijn eentje op uit. Een knuffeltje krijgt hij graag en hij is ook erg nieuwsgierig naar allerlei nieuwe dingen. Hij gaat graag met ons allemaal erop uit en is voor de duvel niet bang.

Een heerlijke evenwichtige hond die ons heel veel plezier brengt!

Het motto van Amos is; komt het vandaag niet dan komt het morgen wel!

Gezondheid

Voor Amos hebben we het DNA onderzoek gedaan die we voor al onze pups gedaan hebben toen ze 6 weken waren.

Amos heeft alle verplichte testen doorlopen; Heup Dysplasie (HD) en Elleboog Dysplasie (ED) onderzoeken en daarnaast het oog onderzoek.

De resultaten van Amos vind je hier

Wat we minimaal testen bij onze honden via DNA onderzoek is:

  • DM (Degeneratieve Myelopathie): DM is een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden, vergelijkbaar met multiple sclerose bij mensen. Honden met Degeneratieve Myelopathie beginnen meestal tekenen van de ziekte te vertonen rond de 7-8 jaar, maar sommige vertonen pas symptomen als ze veel ouder zijn rond 15 jaar oud.
  • PRA ( Progressieve Retina Atrofie) :PRA is een erfelijke ziekte waarbij de staafjes en/of de kegeltjes in het netvlies afsterven of verkeerd gevormd worden. De hond wordt uiteindelijk blind.
  • Cystinuria: Bij honden met Cystinuria is er een defect in het transportsysteem dat het cystine terug moet brengen in de bloedbaan. In het zure milieu van de urine slaat cystine neer in de vorm van kristallen. Deze kristallen groeien in de loop van de tijd verder uit tot nier- en blaasstenen.

Amos zijn uitslagen zijn als volgt:

Hyperuricemie: vrij
Cardio Myopathie: vrij
Cystinuria type 3: drager
dominante PRA: vrij
degeneratieve myelopathie: vrij
CMR 1/2/3: vrij

We houden de ontwikkelingen binnen de beschikbare DNA testen steeds in de gaten en zullen de relevante testen zeker bij onze honden blijven uitvoeren gedurende de rest van hun leven.

Wil je meer informatie over de gezondheid van onze honden neem dan contact met ons op!