Nieuws


16-1-2022: Artikel toegevoegd

In de sectie genetica is een artikel toegevoegd waarin meer uitgelegd wordt over het Inteeltcoëfficiënt.

Je kunt het artikel hier vinden


8-1-2022: of Noble Force in de media (3)

Bij het lezen van de nieuwe clubgids van de OEMCN bleek er een heel leuk stukje van de show in Zweden geschreven door de voorzitter waar “onze” Angie ook in vernoemd werd met een mooie foto! Geweldig leuk!


7-1-2021: Testresultaten Ava toegevoegd

De testresultaten van Ava die we binnengekregen hebben (Embark en Genetische diversiteit) zijn toegevoegd op haar pagina.


2-1-2022: Nieuwe artikelen toegevoegd

In de sectie gezondheid is er onder anderen een nieuw artikel toegevoegd m.b.t. het Endocriene systeem.

Je kunt het artikel hier vinden


23-12-2021: of Noble Force in de media (2)

We kregen bericht vanuit Zweden en Denemarken dat Angie op de voorpagina van het Clubblad van de Zweedse Mastiffclub stond. We zijn hier natuurlijk super trots op!!

Angie of Noble Force als Mastiff Worldcup Winner 2021 en Percy Boy of Brullemail als BoS

19-12-2021: Andy of Noble Force wint 2 keer Best of Breed op de Helsinki Winner show

Op 19 december heeft Sari met Andy 2 dagen gewonnen op de International Dogshow in Helsinki.

Met deze 2 dagen winst mag hij naast zijn kampioens titel ook de titel Helsinki Winner voor zijn naam zetten.

We zijn super trots op Andy en zijn vrouwtje Sari.

Andy of Noble Force BoB en Hesinki Winner en Edwina (Mastaidh Andraste “Edwina”) eigenaar Heidi Rubin was 2 dagen BoS.

Andy of Noble Force (BoB) en Mastaidh Andraste “Edwina” ( BoS)

15-11-2021: of Noble Force in de Media (1)

Wat een verrassing! Toen we de clubgids van de OEMCN in de bus kregen zagen we daar “onze” Elias ( Ash of Noble Force) op de cover staan. Super trots zijn we!!!


3-10-2021: Ash of Noble Force wint BOB bij de OEMCN Clubmatch in Tiel

Elias (Ash of Noble Force) wint Best of Breed, beste reu en best movement op de clubshow van de OEMCN in Tiel!!!

Elias en Ava hebben meegedaan met de Clubmatch van de OEMCN ( er waren 49 Mastiffs ingeschreven). Het was een super leuke dag waar we een hele boel hondenvrienden weer in levende lijven hebben ontmoet en waar we enorm genoten hebben van alle mooie Mastiffs die er waren.

Vreselijke regen ( van die misselijke miezer regen ? ) maar niets mag de pret drukken. Eindelijk na bijna 2 jaar zagen we onze honden vrienden en bekenden weer en wat was dat LEUK!! Wat heeft iedereen mooie honden en wat was er een lekker sfeer, wat is iedereen blij om elkaar weer te zien en lekker Mastiff te praten onder gelijkgestemden.

In een zware klasse werd Elias Beste Reu!!

na de pauze mocht Ava en zij deed het fantastisch maar werd niet geplaatst door de keurmeester.

Vervolgens mocht Elias weer aantreden om de BoB te kiezen en dat won Elias!!!! We waren zo vreselijk blij!!!!!

Blij omdat Elias zo een prachtige kerel is, Blij voor Cor en Elly omdat ze hem zo fantastisch verzorgen en zo vreselijk trots dat een hond door ons gefokt als mooiste (BOB) werd gekozen in zo een geweldige show met maar liefst 49 ingeschreven soortgenoten!


18-9-2021: Angie of Noble Force wint de Mastiff Worldcup 2021 in Zweden

Het was een super spannende dag want de Mastiff Worldcup werd gehouden in Zweden en we wisten dat “onze” Angie zou meedoen. Halverwege de middag kregen we een geweldig bericht!! Angie was uit alle teven gekozen als beste teef en ze moest later die middag meedoen om de beste van het ras te kiezen. We waren super benieuwd hoe ze het zou doen en we voelden helemaal mee met Bjarke en Annelise! Een half uurtje later kregen we weer bericht en hoorden we dat Angie gekozen was als BoB van de Mastiff Worldcup 2021!!

Wat een geweldige prestatie en wat zijn we enorm trots op Angie en Bjarke en Annelise!!

Mastiff WorldCup Winner 2021 Angie of Noble Force

3-9-2020: nieuw artikel toegevoegd

In de sectie gezondheid gedrag en voeding is een artikel toegevoegd m.b.t. erfelijkheid en gedrag.


30-8-2020: Succesfull day for Andy at dogshow Finland

Andy was at the show this weekend together with his owners Sari and Lasse.
Andy became best male and BOS. Got awarded with a CAC and CACIB. Way to go Andy and Sari.
We are so very proud!!
 
Andy’s Critique;19 month old fawn, excellent size, masculine, excellent character. Well developed for age.Excellent head, eyes and expression. Head still not fully developed. bite needs to improve. Good bone and feet. Decent topline, enough angulation behind. Tighs will need to widen. Good side movement, front movement needs to tighted. Many virtues.
Thanks Heidi for translating ❤️

16-8-2020 Great days for Andy of Noble Force at the international dogshow in Tallinn Estonia. (15-8-2020 and 16-8-2020)

15-8-2020: Andy was awarded 1 excellent at the intermediate class, best male and BOS!! He was also awarded the title Tallinn Winner!!

16-8-2020:

Andy became best male and BOB!! He also got his second CAC/CACIB!!We saw Andy and Sari online running in the ring of honor and they looked magnificent!!

Andy and his dogsister Ella
Andy of Noble Force


16-3-2020: Nieuwe artikelen toegevoegd.

In de sectie gezondheid: skelet en spieren (Heupdysplasie onderzoek en Norbergwaarde) en in de sectie genetica ( erfelijkheid en hondenfokkerij door E.J. Gubbels)


15-3-2020: Nieuwe artikelen toegevoegd.

In de sectie gezondheid (skelet en spieren) en neurologische aandoeningen (DM en Epilepsie)


8-3-2020: Reunie van de Goudsblokjes!!!!

Na lang wachten was het eindelijk 8 maart en daar was die dan de dag van de reünie van de Goudsblokjes!
We waren in de weken voorafgaand al een aantal keren naar Scheveningen gereden om de perfecte plaats te vinden om naar het strand te gaan ( en de auto te parkeren natuurlijk) en dan was er ook nog het vraagstukje waar gaan we met zoveel mensen en honden de inwendige mens versterken na die koude van het strand? Na zoeken, bellen en mailen hadden we het gevonden! Het werd de Fat Mermaid in Scheveningen dus we waren er helemaal klaar voor!
In januari waren de uitnodigingen al de deur uitgegaan en langzaam aan stroomde de reacties van de eigenaren binnen en het zag er allemaal goed uit!
Het verheugen begon!!!

Na eerst een lekker lange wandeling gemaakt te hebben met de thuisblijvers begon de reis naar Scheveningen. 2.5 uur met 2 klierende honden in de auto die duidelijk voelden dat er iets aan de hand was en toen ineens (gelukkig!) waren we er! De parkeerplek die we uitgekozen hadden was afgesloten en dus weer iedereen berichten dat we uit moesten wijken naar een andere parkeerplaats maar niets kon de pret drukken!
Maaike ( onze huisfotograaf) was er al en na een tijdje lekker samen gekeuveld te hebben druppelde langzaam aan iedereen binnen en waren we compleet!
Wat een fantastisch gevoel om ze allemaal weer te zien, wat heerlijk om ze samen te zien en wat waren ze allemaal lief voor elkaar! Gewoon fantastisch!! Allemaal open en vrij en blij om de broers en zussen weer te zien maar ook de mensen die erbij hoorden.

Op dat moment begon de wandeling ( het genieten was al veel eerder begonnen!) en hebben we 2 uurtjes lekker op het strand gelopen, gerend, gezwommen, gegraven, snoekduiken gemaakt en enorm veel gelachen!!
Hierna zijn we neergestreken op het terras en hebben we genoten van een lekker drankje.
Maaike rende ondertussen langs alles om zo veel mogelijk van deze fantastische dag vast te leggen en dat is haar fantastisch gelukt!

Wat een geweldige dag was het met heerlijke honden en fantastische mensen die een aantal belangrijke zaken gemeen hadden, de liefde voor de Mastiff en de gezamenlijke liefde voor onze Goudsblokjes!

Ik verheug me nu alweer op 2021 waar we zeker weer een of Noble Force reünie gaan organiseren!
Bedankt aan iedereen die erbij was en die er mede voor gezorgd heeft dat dit een geweldige onvergetelijke dag is geweest. Voor die genen die er niet bij konden zijn: Jullie zijn gemist en hopelijk tot de volgende reünie <3


11-2-2020: Nieuwe artikelen toegevoegd in de sectie gezondheid.

Er zijn 2 artikelen toegevoegd ten aanzien van het gebit van de Mastiff.


15-1-2020: Nieuwe artikelen toegevoegd in de sectie gezondheid (Genetica)

Er zijn 2 artikelen toegevoegd die gaan over een onderzoek dat gaande is vanuit de UC Davies. Dit onderzoek gaat over de genetische diversiteit van de Mastiff. Ook heb ik de uitslag van de eerste 30 honden in de US en Canada toegevoegd. We hebben het DNA van Ava en Amos ook opgestuurd om geanalyseerd te worden. Zodra we de uitslag hiervan hebben zal ik die natuurlijk delen op onze website!


24-11-2019: Dogachtigen show Breda.

Een keer in de 2 jaar wordt de dogachtigen show gehouden in Breda. We zijn er vroeger ook al twee maal geweest met Ozzie en nu was het voor de eerste keer als Fokker en gingen we onze eigen gefokte honden showen en dat is toch iets heel speciaals!  Er waren die dag 21 Mastiffs ingeschreven dus dat was een lekker aantal. We hadden met Cor en Elly afgesproken omdat zij met Elias ook meededen en we zouden dan gezamenlijk de fokkersklasse lopen. Nou de voorpret was er al weken ( maar ook een beetje zenuwen 🙂 ) en toen was het zover en we vertrokken met Ava, Amos en Faye naar Breda!

Toen we eenmaal daar waren begon het genieten, allemaal mensen die we al een tijdje niet gezien hadden en natuurlijk Cor en Elly met hun mooie Elias gezellig kletsen en voordat we het wisten waren we aan de beurt!

Amos stond samen met Elias (Ash) in de ring en Elias won!  Amos kreeg een 2e plaats en de beide heren werden beloond met een uitmuntend.

Hierna was de beurt aan Ava, zij stond met 3 andere dames in de ring en zij werd beloond met een 3e plaats en een uitmuntende beoordeling.

Hierna kwam Faye in de kampioensklasse aan de beurt, zij stond ook samen met 2 andere dames in de ring en Faye won! Ze werd beloond met een uitmuntend.

Hierna moest Elias weer de ring in voor de beste jeugdhond en ook die won hij!! Hij kreeg daarbij ook zijn eerste CAC!!!

Hierna moest Faye voor de beste teef en best of Breed en ook die beide titels won ze! Wow wat een dag!

Toen kwam het onderdeel waar we het meeste zin in hadden! De fokkersklasse <3 Ben met Amos aan de lijn, Cor met Elias en ik met Faye en Ava. Wat een geweld en wat een fantastische ervaring!! Ik was zo vreselijk trots op hen!! of Noble Force werd 2e in de fokkersklasse!!

Een geweldige ervaring!!


8-9-2019: Fantastische tijd op de Kampioenschaps Clubshow van de Mastiffliefhebbers in Zwolle.

Zoals ieder jaar waren we ook dit jaar weer aanwezig op de Clubshow van de Mastiffliefhebbers in Zwolle. Het was extra leuk omdat we de kleine Elias ( Ash of Noble Force) ook weer zagen na een paar maanden en wat is hij een mooie man geworden!!

Naast het genieten van al die prachtige honden en gezellige mensen op de jaarlijkse clubmatch is het natuurlijk ook tijd om te showen! De mannen stonden bij elkaar in de ring met nog een mooie jonge man en Amos werd beloond met een 1e plaats. Elias kreeg een 2e plaats. De beide mannen hadden een prachtig keurrapport!!

Amos of Noble Force 1 VB

Ash ( Elias) of Noble Force 2 Veel Belovend

Nadat alle heren aan de beurt geweest waren was het na de lunch tijd voor de dames.

Ava was als eerste aan de beurt in een groep met 4 andere knappe meisjes en Ava kreeg een Veel Belovend en de eerste plaats!!

Ava of Noble Force 1 Veel Belovend en Beste Puppy!

Hierna moesten Ava en Amos tegen elkaar strijden in de ring voor de beste puppy en dat won Ava!!

We hebben een heerlijke dag gehad met fantastische resultaten voor Ava, Amos en Elias en we hebben genoten van de prachtige Mastiffs, de geweldige show en de gezellige lieve mensen die aanwezig waren!


17-8-2019: Ava en Amos op de St Rombouts dogshow in Mechelen!!

Vandaag was het mannen tegen vrouwendag op de eerste show van Ava en Amos. Ze hadden allebei een 1 Veel Belovend gekregen van de keurmeester en toen was het tijd voor de titel Beste Puppy. Ben liep samen met Amos en ik liep met Ava.

De dames hebben gewonnen!! Ava kreeg de titel Beste Puppy!!

We zijn super trots op onze kanjers!!


11-8-2019: Fantastische successen voor Andy en Abe of Noble Force op de Clubmatch van de Mastiff en Bullmastiff Club in Finland!

Andy en Abe (Börje) waren beiden aanwezig op de clubshow van de Mastiffclub in Finland en deden het beiden super goed!!

Ze stonden tegen elkaar in de ring in de babyklasse. Andy won de eerste plaats en Abe (Börje) kreeg een mooie 2e plaats.

Beiden werden beoordeeld met een veel belovend en kregen een prachtig keurrapport!

We zijn super trots op “onze” mooie mannen en hun eigenaars!

Andy of Noble Force met zijn Baasje Sari

Abe (Börje) of Noble Force met zijn baasje Tovio


12-5-2019: Eerste showsucces van een van de of Noble Force babies!!!

Ash of Noble Force ( Elias) heeft samen met zijn baas Cor een fantastische eerste indruk achtergelaten op de Belgische Mastiffclubshow in Bonheide! Hij deed mee met 2 andere baby reuen aan de babyklasse en werd door de keurmeester beloond met een eerste plaats!!

Ben en ik waren er natuurlijk bij met Ava en Amos en ook Art ( Toon) en Alice ( Yumi) waren daar met hun families om de kleine Elias aan te moedigen. We zijn super trots op dit mooie resultaat van Elias!!

Ash of Noble Force ( Elias) met zijn baas Cor.

Een paar sfeerfoto’s van een geweldige dag.

  • Clubshow Belgie 12-05-2019

1-2-2019:

Ze zijn er!!!

op 27 januari heeft Faye het leven geschonken aan 13 puppies!!

Het zijn 8 heren en 5 dames.

Faye en haar puppies doen het prima.

Hou de website in de gaten voor regelmatige updates.


27-12-2018:

Geweldig nieuws!!!!

We hebben in December te horen gekregen dat Faye zwanger is van Ozzie.

De pups worden eind januari verwacht!!

Wil je meer weten over deze combinatie neem dan contact met ons op.

————————————————————————

12-10-2018:

Vandaag is onze Faye 3 jaar geworden!!

————————————————————————–

10-10-2018:

De nieuwe website is een feit!!

Na een lange tijd bouwen is hij dan nu eindelijk klaar om “live” te brengen en natuurlijk zijn we heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

De website is nog lang niet af en zal constant aangevuld worden met zaken die we belangrijk vinden.

Zou je op of aanmerkingen hebben, of heb je ideeën hoe we zaken beter of anders kunnen doen dan horen we dat natuurlijk graag!

Neem in dat geval contact met ons op.

Veel leesplezier