Thor of Seven Oaks

Stamboomnaam: Thor of Seven Oaks.

Roepnaam:  Ozzie

Geboortedatum: 17-6-2013

Ozzie is geboren in de Duitse Kennel Of Seven Oaks bij Isolde Schmidt en Dieter Lessner.

Zijn vader is Bardolynns Ignatius en zijn moeder is Maxima of Seven Oaks.

Karakter:

Ozzie is qua karakter een echte Mastiff, rustig, vriendelijk en afwachtend naar vreemden. Hij is een enorme knuffelbeer en ligt het liefste de hele dag op een grassprietje kauwend in het veld. Hij houdt van een uitgestippelde dag. Accepteert het als zaken anders zijn, maar moet daar dan wel even over nadenken. Hij is de leider van ons roedel. Maakt zich niet snel druk maar houdt wel alles in de gaten. Vreselijk verknocht aan zijn mensen en honden familie. Een heerlijke stoere evenwichtige hond.

Gezondheid

Ozzie heeft alle verplichte testen doorlopen Heup Dysplasie (HD) en de Elleboog Dysplasie (ED) onderzoeken en daarnaast het oog onderzoek.

Zijn resultaten vindt je hier.

Naast de verplichte testen van de Raad van Beheer testen we onze honden ook nog op een aantal DNA markers.

Wat we minimaal testen bij onze honden via DNA onderzoek is:

  • DM (Degeneratieve Myelopathie): DM is een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden, vergelijkbaar met multiple sclerose bij mensen. Honden met Degeneratieve Myelopathie beginnen meestal tekenen van de ziekte te vertonen rond de 7-8 jaar, maar sommige vertonen pas symptomen als ze veel ouder zijn rond 15 jaar oud.
  • PRA ( Progressieve Retina Atrofie) :PRA is een erfelijke ziekte waarbij de staafjes en/of de kegeltjes in het netvlies afsterven of verkeerd gevormd worden. De hond wordt uiteindelijk blind.
  • Cystinuria: Bij honden met Cystinuria is er een defect in het transportsysteem dat het cystine terug moet brengen in de bloedbaan. In het zure milieu van de urine slaat cystine neer in de vorm van kristallen. Deze kristallen groeien in de loop van de tijd verder uit tot nier- en blaasstenen.

Ozzie zijn uitslagen zijn als volgt:

Hyperuricemie: vrij
Cardio Myopathie: vrij
Cystinuria type 3: drager
dominante PRA: vrij
degeneratieve myelopathie: drager
CMR 1/2/3: vrij

We houden de ontwikkelingen binnen de beschikbare DNA testen steeds in de gaten en zullen de relevante testen zeker bij onze honden blijven uitvoeren gedurende de rest van hun leven.

Wil je meer informatie over de gezondheid van onze honden neem dan contact met ons op!