Billie of Seven Oaks for Noble Force

Stamboomnaam: Billie of Seven Oaks for Noble Force.

Roepnaam:  Billie

Geboortedatum: 18-11-2016

Billie is geboren in de Duitse Kennel Of Seven Oaks bij Isolde Schmidt en Dieter Lessner.

Haar vader is Jörgen Made of Steel du Ranc de Bannes en haar moeder is Wanda of Seven Oaks.

Karakter:

Billie is onze benjamin. Ze past goed binnen het roedel en doet haar eigen ding. Haar grote vriendin is Faye en rennen en spelen (lees klieren) is haar grootste hobby. Pien vindt ze machtig interessant en wil ze graag mee spelen en Ozzie is haar rustpunt. Niet omdat ze dat graag wil maar meer omdat hij dat wil en ja daar ga je als benjamin niet tegenin!

Billie zit vol kattenkwaad en vindt altijd wel iets om mee te slepen. Een heerlijke ondernemende Mastiff bordenvol energie, die ervan houdt om zelf alles te onderzoeken. Als ze ergens van schrikt , gaat ze even zitten, evalueert de situatie en gaat er dan op nieuw naar toe om alles te onderzoeken. Ze heeft een duidelijke eigen wil die je niet snel zonder goede reden kunt veranderen.

Een heerlijke aanvulling op ons roedel!

Gezondheid

Billie heeft nog niet alle verplichte testen doorlopen. We moeten haar nog laten testen op Heup Dysplasie (HD) en de Elleboog Dysplasie (ED)  en daarnaast het oog onderzoek.

Wanneer we deze gedaan hebben zullen we hier een linkje vermelden.

Billie heeft wel al haar DNA testen gehad.

Naast de verplichte testen van de Raad van Beheer testen we onze honden ook nog op een aantal DNA markers.

Wat we minimaal uitvoeren is:

  • DM (Degeneratieve Myelopathie): DM is een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden, vergelijkbaar met multiple sclerose bij mensen. Honden met Degeneratieve Myelopathie beginnen meestal tekenen van de ziekte te vertonen rond de 7-8 jaar, maar sommige vertonen pas symptomen als ze veel ouder zijn rond 15 jaar oud.
  • PRA ( Progressieve Retina Atrofie) :PRA is een erfelijke ziekte waarbij de staafjes en/of de kegeltjes in het netvlies afsterven of verkeerd gevormd worden. De hond wordt uiteindelijk blind.
  • Cystinuria:Bij honden met Cystinuria is er een defect in het transportsysteem dat het cystine terug moet brengen in de bloedbaan. In het zure milieu van de urine slaat cystine neer in de vorm van kristallen. Deze kristallen groeien in de loop van de tijd verder uit tot nier- en blaasstenen.

Billie haar uitslagen zijn als volgt:

Hyperuricemie: vrij
Cardio Myopathie: vrij
Cystinuria type 3: drager
dominante PRA: vrij
degeneratieve myelopathie: vrij
CMR 1/2/3: vrij

We houden de ontwikkelingen binnen de beschikbare DNA testen steeds in de gaten en zullen de relevante testen zeker bij onze honden blijven uitvoeren gedurende de rest van hun leven.

Wil je meer informatie over de gezondheid van onze honden neem dan contact met ons op!