Voeding

Voeding is de belangrijkste motor voor het lichaam.

Voeding heeft veel invloed op de gezondheid van de hond en je kunt met voeding zelfs klachten verminderen of oplossen.

Goede voeding verkleint het risico op ziektes. Met goede voeding kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je opgroeiende Mastiff gelijkmatig groeit en dat er geen groeipijnen opspelen. Met het voeren van de juiste voeding zorg je ervoor dat hij een goede basis voor de rest van zijn leven heeft.

Wat we de laatste jaren vooral hebben geleerd sinds we bewuster bezig zijn met rauwe voeding en ons er echt in zijn gaan het verdiepen, is hoeveel invloed datgene wat je je hond te eten geeft heeft op de ontwikkeling van je geliefde viervoeter.

Wij geloven dat de kwaliteit van voeding je (opgroeiende) Mastiff maken of breken.

We zijn onze zoektocht begonnen via de website voerwijzer (https://www.voerwijzer.com/start-hier/).

Hierna hebben we alle boeken van Ian Billinghurst gelezen en hebben dat uitgebreid met het boek Canine Nutrigenomics. Er is zoveel te vinden op het gebied van voeding dat je nooit klaar bent met leren dus dat zullen we de komende jaren ook zeker doen om op die manier onze geliefde viervoetige gezinsleden het beste dieet voor te kunnen zetten.

Wij geloven in het geven van rauwe biologische voeding. Al onze honden en ook de pups die bij ons geboren worden worden dan ook afgespeent op rauwe biologische voeding. Wij voeren geen brokken.

Wij kiezen er niet voor om BARF te geven ( Bones and Raw Food ook wel Biologically Appropriate Raw Food) maar geven onze honden KVV (Kompleet Vers Vlees) wel gebaseerd op het BARF principe maar zonder premix. We geven ook bepaalde natuurlijke toevoegingen, kruiden, eieren, vis etc. om zo een uitgebalanceerd menu te geven.

We voeren biologisch vlees omdat het reguliere vlees onvoldoende vitamines bevat.

Er zijn tal van klachten bij honden die je kunt oplossen door het geven van rauwe voeding en gelukkig zien de dierenartsen dat nu ook in.

Je kunt dan denken aan, slechte tanden, allergieën, darmproblemen (diarree, winderigheid etc), slechte vacht, vuile ogen, blaasontstekingen, oorontstekingen etc.

In dit hoofdstuk kun je een aantal artikelen en onderzoeken vinden m.b.t. voeding. We hebben artikelen van Ian Billinghurts toegevoegd maar ook een Fins onderzoek wat ze gedaan hebben over voeding bij de zwangere teef en de pups i.c.m. allergieën. Op basis van dit onderzoek zijn een aantal mooie conclusies getrokken. Dit onderzoek is in het Engels maar zeker de moeite van het lezen waard!

Er is zoveel te zeggen en te schrijven over voeding dat we de komende tijd (misschien wel jaren) deze sectie steeds blijven aanvullen zonder te pretenderen ooit compleet te zijn!

We zullen in ieder geval alle artikelen delen en schrijven waarvan wij denken dat ze interessant zijn voor ons en voor de lezers van onze website.

Enkele boeken voor het geval je meer van voeding wilt weten:

Canine nutrigenomics ;

Het woord Nutrigenomics zou je kunnen vertalen als voedingsgenetica, en gaat over hoe voeding de gen-expressie beïnvloedt. Hoe dit werkt, wordt op een makkelijke manier uitgelegd in het boek. Naast de achterliggende theorie, gebaseerd op vele wetenschappelijke onderzoeken, geven ze ook praktische adviezen voor het voeden van je hond. Ook kun je lezen over de relatie tussen voeding en specifieke aandoeningen zoals kanker, arthtitis en aandoeningen aan de organen.

via deze link kun je het boek inkijken. Je kunt het boek ook bestellen via bijvoorbeeld Bol.com

Als je nog vragen hebt aan de hand van onze artikelen neem dan contact met ons op.