Sando’s Abby Faye

Stamboomnaam:Sando’s Abby Faye

Roepnaam: Faye

Geboortedatum: 12-10-2015

Faye is geboren in de Deense Kennel Sandos bij Bjarke en Annelise Sabroe Sando.

Haar vader is de Amerikaanse reu Eastwinds Ivory Touche en haar moeder is Sandos Xcellent Xiu.

Karakter:

Faye is een echte spring in het veld. Altijd in voor een spelletje en vreselijk intelligent. Ze houdt ervan om actief bezig te zijn. Rennen samen met Pien en Billie is haar hobby, maar ook soezen met Ozzie is iets wat ze heel graag doet. Een echte ondernemende en atletische Mastiff. Ze is heel vriendelijk en open voor nieuwe  mensen of nieuwe situaties. Ze is erg aanhankelijk en ligt het liefste op of naast je op de bank.

Showen doet ze graag. Ze toont zich graag en laat zich het liefst aanhalen door iedereen, groot of klein dat maakt haar niets uit!

Faye heeft een vast karakter en is niet snel onder de indruk van iets. 

Gezondheid

Faye heeft alle verplichte testen doorlopen Heup Dysplasie (HD) en de Elleboog Dysplasie (ED) onderzoeken en daarnaast het oog onderzoek.

Haar resultaten vindt je hier.

Naast de verplichte testen van de Raad van Beheer testen we onze honden ook nog op een aantal DNA markers.

Wat we minimaal uitvoeren is:

  • DM (Degeneratieve Myelopathie): DM is een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden, vergelijkbaar met multiple sclerose bij mensen. Honden met Degeneratieve Myelopathie beginnen meestal tekenen van de ziekte te vertonen rond de 7-8 jaar, maar sommige vertonen pas symptomen als ze veel ouder zijn rond 15 jaar oud.
  • PRA ( Progressieve Retina Atrofie) :PRA is een erfelijke ziekte waarbij de staafjes en/of de kegeltjes in het netvlies afsterven of verkeerd gevormd worden. De hond wordt uiteindelijk blind.
  • Cystinuria: Bij honden met Cystinuria is er een defect in het transportsysteem dat het cystine terug moet brengen in de bloedbaan. In het zure milieu van de urine slaat cystine neer in de vorm van kristallen. Deze kristallen groeien in de loop van de tijd verder uit tot nier- en blaasstenen.

Faye haar uitslagen zijn als volgt:

Hyperuricemie: vrij
Cardio Myopathie: vrij
Cystinuria type 3: vrij
dominante PRA: vrij
degeneratieve myelopathie: vrij
CMR 1/2/3: vrij

We houden de ontwikkelingen binnen de beschikbare DNA testen steeds in de gaten en zullen de relevante testen zeker bij onze honden blijven uitvoeren gedurende de rest van hun leven.

Wil je meer informatie over de gezondheid van onze honden neem dan contact met ons op!