Puppy Planning

We zijn een kleinschalige Mastiffkennel waar we incidenteel een nestje zullen fokken.

Bij het plannen en voorbereiden van een nest letten we op een combinatie van factoren.

Allereerst is de gezondheid belangrijk, gezondheid in lichaam en geest, dat is voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden,  maar we letten zeker ook op het type.

Voor ons is de Mastiff een stevige, krachtige zelfverzekerde hond. Een hond die een goed gebouwd lichaam heeft met mooi grijpend gangwerk. Een gigant met een hart van goud, rustig en nobel in gedrag, moedig, oplettend en wanneer nodig in staat tot waken. Bovendien zeer verdraagzaam en aanhankelijk voor zijn gezin.

We fokken volgens de regels van de Raad van Beheer.

Hoe gaat het bij ons in zijn werk:

Wanneer we voornemens zijn om een dekking te doen, zullen we dat kenbaar maken op onze website.

Voor ons is het erg belangrijk dat wanneer er interesse is in een van onze honden, er eerst kennis gemaakt wordt zowel met ons alsook met onze honden.

Tijdens deze kennismaking zullen we je alles vertellen over onze honden, wat het leven is met een Mastiff en alle gezondheidsuitslagen van onze honden bespreken en natuurlijk de betekenis hiervan.

Ook komen er andere belangrijke vragen aan bod, wat mag en kun je verwachten van ons, wat verwachten wij van jou en hoe gaat het allemaal in zijn werk.

Als we beiden een goed gevoel aan dit gesprek hebben overgehouden, kun je besluiten om bij ons op de geïnteresseerdenlijst geplaatst te worden. Nu wil dit natuurlijk niet alles zeggen want de natuur kun je namelijk niet sturen.

We fokken voor ons zelf dus we zullen altijd minimaal 1 hond aanhouden van de combinaties die we maken.

Wanneer de dekking gedaan is en er is bevestigd dat de moeder drachtig is dan laten we dat weten via onze website en sturen we een mail naar mensen op onze geïnteresseerden lijst die eventueel in aanmerking komen voor een pup uit deze combinatie.

In de tussentijd houden we een blog bij op onze website en facebook site, met daarin alle feitjes, weetjes en eigen ervaringen rondom de dracht, de geboorte en de eerste 3-4 weken van het prille leven van de kleintjes die je kunt volgen.

Wanneer de pups 3-4 weken oud zijn is het tijd om kennis te komen maken in real life! Van te voren kun je ze natuurlijk ook al volgen, maar voor die tijd willen we, vanuit gezondheidsoverwegingen voor de moeder en de pups, geen bezoek ontvangen.

Op een leeftijd van 3-4 weken hebben de pups voldoende weerstand om bezoek aan te kunnen.

De keuze van pup maken we samen met jou tussen de 6 en 8 weken, natuurlijk is het mogelijk om je persoonlijke voorkeur aan te geven en dat zullen we dan zeker meenemen.

De pups blijven tot minimaal 8-9 weken bij ons thuis waarna ze (als het nieuwe baasje in Nederland woont) uit mogen vliegen hun nieuwe leven tegemoet.

We behouden ons wel het recht voor om tot die leeftijd de koop niet te laten doorgaan om welke reden dan ook.

Als er een pupje naar het buitenland gaat dan blijft hij of zij in verband met de nieuwe Europese wetgeving tot 15 weken bij ons wonen waarna we hem/haar (in overleg) zullen begeleiden naar zijn nieuwe thuis.

Wanneer de pups klaar zijn om te vertrekken zijn ze in het bezit van:

  • FCI stamboom, ( als die nog niet aanwezig is met 8-9 weken dan komen we die later langs brengen)
  • DNA profiel
  • Europees hondenpaspoort
  • Registratie bij de Databank voor gezelschapsdieren
  • Puppydagboek
  • Up to date met de benodigde vaccinaties en ontworming
  • Uitgebreide verzorgingsinstructies

Dit is in een notendop beschreven hoe het bij ons eraan toe gaat. Natuurlijk kunnen we niet alles vermelden maar het geeft je in ieder geval een idee.

We houden heel graag contact met de nieuwe eigenaars om onze puppen te volgen en staan natuurlijk ten alle tijden met raad en daad voor de nieuwe eigenaars klaar. Een Mastiff leven lang!

Wanneer je interesse is gewekt en heb je nog verdere vragen, of je wilt kennis komen maken met ons en onze honden dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Neem in dat geval even contact met ons op.